De engelse beugel van verchroomd ijzer wordt veel gebruikt.

Voor dressuur en springen zijn zwaardere modellen, zoals de filisbeugel, erg geschikt, omdat ze de ruiter een betere balans geven.
De asymmetrische filisbeugel is populair bij springruiters. Het oog van de beugel loopt schuin naar binnen, waardoor knie en dijbeen dichter tegen het zadel worden geduwd voor extra grip.
Een modern alternatief voor staal is bv de beugel van koolstofvezel, die licht en sterk is en een voet van grafiet heeft voor extra grip.
Polymeer en flex-ride beugels zijn specifiek ontwikkeld voor de endurance. Het met rubber behandelde materiaal absorbeert schokken, waardoor de ruiter tijdens lange ritten comfortabeler rijdt.
Racebeugels die specifiek gemaakt zijn voor de paardenrennen zijn van lichtgewicht aluminium.
Westernebeugels hebben een houten frame, omkleed met leer. Meer decoratieve modellen zijn gemaakt van ingelegd hout. Bij parades kan een tapadero aan de beugel worden bevestigd.

links: ingelgd hout
rechts: omkleed met leer

De beugels van een dameszadel hebben een groot rond oog voor de beugelriem, waardoor het been van de amazone vrijer kan bewegen.
Beugelrubbertjes kunnen in de beugels worden bevestigd om extra grip te geven aan modderige laarzen of bij nat weer. De beugelrubbers liggen plat in de beugel, maar er bestaan ook schuine of oplopende beugelrubbertjes voor dresuur enspringen.
Bij de veiligheidsbeugels met slag is de buitenste boog naar voren gekromd, zodat de voet er makkelijk uit kan.
De Peacock veiligheidsbeugel heeft een rubberen sluiting, die losschiet als de voet blijft hangen.
De Precision stijgbeugel is een nieuw ontwerp beugel die zich gehaal aanpast aan uw voet en zo het comfort en de veiligheid vergroot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riemen van Engels leer worden traditioneel gemaakt van topkwaliteit Engels gelooid leer. Verlgenbare beugelriemen hebben een kleine haak, waarmee de beugel langer gemaakt kan worden voor het opstijgen. Racebeugelriemen zijn lichtgewicht en gemaakt van leer en nylon.
     
Springbeugelriemen zijn versterkt met nylon waardoor ze niet uitrekken. De beugelriem voor het dameszadel is van leer met een gesp aan de onderzijde bij de beugel. Dresuurbeugelriemen zijn van leer. De gesp bevindt zich onderaan, waardoor uw benen dichter tegen het paard liggen